Viser alle 4 resultater

Gadus morhua, atlantisk torsk, tilhører torskefamilien Gadidae.
Torsk er en koldtvandsfisk, der er vidt udbredt i det østlige Atlanterhav, i Nordsøen og i de indre danske farvande. Den lever både i saltvand og brakvand, og lever primært nær bunden. Dog optræder ældre torsk også pelagisk.
Torsken, der skifter farve efter sit levested (fx bliver den ildrød på stenet bund), kan kendes på den lange skægtråd, overbiddet og den hvide sidelinje. Ryg og sider er ofte gråbrune eller grågrønne med brune, gule eller rødlige pletter. Bugen er hvidlig. Torsken kan blive op til 180 cm og 50 kg.
Torsken er en mager fisk, der er rig på jod og selen. Kødet er hvidt, saftigt og sidder i store flager, og har en eftertragtet neutral smag i forhold til andre fisk, der indeholder mere blod i kødet. Kødet er næsten så hvidt og fast som hos kuller. Dog bliver torskens kød løsere i de varme perioder, hvor den tager mest føde til sig.

Torskens lever og torskerogn er meget fedtholdig og rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, omega 3 fedtsyrer.
Torskeleveren har, ud over jod og selen, et meget højt indhold af A-, D-, E- og B12 vitamin.
Torskerogn er særligt rig på jod og har et højt indhold af D-, E- og B12 vitamin.